18-10-2018

Анна Інтелегатор

 

Головний принцип медицини — не нашкодити! Що ж стосується вивчення англійської, то в «Ближче до мрії» ми щиро віримо, що головне завдання викладача — НЕ демотивувати студента. І нижченаведені цитати покликані надихнути й підказати, як підходити до вивчення будь-якої іноземної мови.

 

1. ПЕРЕКЛАД: Використовуй, або втратиш. Ці слова доводиться говорити досить часто, аби студенти, які роблять перерву в навчанні, не забували: англійська — НЕ велосипед. Якщо мову не практикувати регулярно, вона забувається. Тому, навіть досягнувши високого рівня, читайте новини, дивіться фільми, листуйтеся з друзями, ведіть ділове листування англійською.

 

 

2. ПЕРЕКЛАД: Інша мова — це інше бачення життя. Філософська сторона цієї фрази дуже важлива. Кожна нова мова, яку ми вчимо, — це ще одне прожите життя. Але, крім філософії, в цьому висловлюванні Фелліні є й практична сторона: сприймайте «дивацтва та незвичайності» мови, яку вивчаєте зараз, як даність. Не зліться й не робіть передчасних висновків, що фраза «де є ти з?» (Where are you from?) — ознака неповноцінності. Адже зустрічаються ж іноді студенти, яких дратують будь-які незвичні особливості нової мови. «Навіщо мені цей Present Perfect?!» — волають вони. «Не буду навіть намагатися зрозуміти, коли використовувати А, а коли THE! Який йолоп придумав звуки [ð] і [θ]?!» — продовжують обурюватися вони. Проте все просто: полюбіть мову – і вона відповість вам взаємністю. Приймайте її такою, якою вона є.

 

 

3. ПЕРЕКЛАД: Без болю немає надбання. Вже ніхто й не знає, хто сказав цю фразу першим. Найбільше її люблять фітнес-тренери, але вона також може бути застосована до вивчення мов. Не чекайте, що здатність сприймати іноземну мову на слух, наприклад, впаде на Вас з неба. Небо може допомогти, але потрібно слухати, слухати і ще раз слухати — тренувати вухо! Те ж стосується неправильних дієслів: вчити, вчити і знову вчити! Щоби мовні м’язи не були атрофовані, їх потрібно постійно застосовувати.😉

 

 

4. ПЕРЕКЛАД: Один вчитель краще, ніж дві книги. Якось ми запитали в одного француза: «Який підручник найкращий для вивчення французької?» Він посміхнувся й відповів: «Найкращий підручник? Це хороший викладач!» І ми згодні з ним абсолютно й беззастережно. 😊

 

 

5. ПЕРЕКЛАД: Інвестиції в знання дають найкращі дивіденди. Бенджамін Франклін знав, про що говорив. Інвестуйте свій час у вивчення англійської — не пошкодуєте. Багато наших студентів вже сказали англійській «ДЯКУЮ!» за нову роботу, подорожі, знайомства, і навіть чоловіка / дружину.❤

 

 

 

6. ПЕРЕКЛАД: Знаєте, що таке акцент? Це ознака хоробрості. Ви — герой, тому що вирішили присвятити свій час і сили вивченню чогось нового, доки інші лежать на дивані або висять в Інсті. А ще у Вас досить впевненості в собі, щоби знову перетворитися на студента, скільки б років Вам не було. Тому не забувайте: Ви — сміливець! Пишаєтеся цим!

 

 

7. ПЕРЕКЛАД: Будь-який експерт у своїй сфері теж колись був початківцем. Деякі думають, що стати експертом в англійській — доля обраних. Це не так! Неодноразово ми були свідками того, як студенти проходили шлях від Starter до Advanced, стаючи мовними зірками. Це під силу всім! Тільки комусь на мовний прогрес потрібно більше часу, а комусь — менше. Вчені провели дослідження і кажуть, що для того, аби стати експертом у чомусь, необхідно витратити на це 10 000 годин. Перевіримо?

 

 

8. ПЕРЕКЛАД: Межі моєї мови — це межі мого світу. Іноземні мови відкривають ворота, двері, вікна, кватирки … Що ще сказати?

 

 

9. ПЕРЕКЛАД: Помилки — доказ того, що ти намагаєшся. Буває, студенти не хочуть говорити, тому що бояться робити помилки. Цікаво, що це найчастіше зустрічається серед дівчат, ніж хлопців. Але правило таке: краще шкодувати про помилку, яку зробили (тому що її можна виправити!), ніж про те, що чогось не сказали.

 

 

10. ПЕРЕКЛАД: Старанно працюючи й доклавши певних зусиль, можна досягти чого завгодно. І, нарешті, пам’ятайте: якщо Ви дуже хочете, Ви станете експертом. Головне — не здавайтеся й рахуйте години. Напевно, Ви вже ближче до своїх 10 000 годин, ніж півроку тому 😊.

 

 

Успіхів у вивченні англійської! Ваші, Мрійники.

 

 

В нашому блозі є ще багато цікавого 😊:

🤯 12 пасток фальшивих друзів перекладача

✍️ Статті про подорожі і нашу школу: Особистий блог засновників «Ближче до мрії»

До навчального блогу